Zdravý jablečný štrúdl

31. října 2016 v 9:45 | Papája |  Kuchařka Pája
Recept jsem našla ZDE. A pamatujte, že tento pokrm se píše nad U s čárkou: štrÚdl.

Zkoušela jsem včera odpoledne, jak to bude chutnat a dnes jsem si ho udělala k snídani. Dokonce se mi to povedlo zabalit a opravdu to vypadalo jako štrúdl. :D Udělala jsem ho víceméně ze čtvrtiny oproti původnímu receptu a vyšlo to! Jako sladidlo jsem použila malou hrst rozinek, stévii nemám a cukr a med se mi používat nechtělo. (Už delší dobu omezuji cukr, takže mi to ani nevadí). Místo lískových ořechu jsem použila vlašské.

Těsto:
40 g ovesných vloček (celých, byla jsem líná špinit mixér na rozemletí)
50 g polotučného tvarohu
trocha vody (od oka, nevím kolik)

Náplň:
40 g nastrouhaného jablka (asi půlka mého jablka)
skořice (tak 1/5 lžičky, od oka poznáte, jestli to je moc nebo málo v poměru k nastrouhanému jablku)
rozinky (aby pokryly v jedné vrstvě dlaň)
10 g nasekaných vlašských ořechů (dnes jsem je tam zapomněla dát, tak jsem je jako celé kusy k tomu přikusovala)


Promíchané těsto jsem dala na pečicí papír na plech, snažila se udělat obdélník. Těsto ani ne moc tlusté, ani příliš tenké, aby se netrhalo. Doprostřed podélně jsem nasypala promíchané ingredience z náplně a pomocí onoho pečicího papíru jsem to všechno zamotala, tedy spojila protější okraje těsta, pak opatrně odlepila papír. A také velmi opatrně těstem zakryla naokraji vykukující náplň. Plech se štrúdlem jsem potom vložila do rozehřáté trouby na 35 minut a peklo se to při 190°C. (Troubu jsem zapla již na začátku, kdy jsem začala tvořit těsto.) Štrúdl jsem pak vytáhla z trouby a klasicky nakrájela, půjde to hůře - povrch je křupavý.





 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka | Web | 1. listopadu 2016 v 18:10 | Reagovat

Tak jsem si trochu zaslintala a půjdu ho vyzkoušet*****

2 Papája | Web | 1. listopadu 2016 v 18:19 | Reagovat

[1]: tak snad se ti povede a bude chutnat :)

3 Verisek | Web | 1. listopadu 2016 v 22:09 | Reagovat

Mňam, děláš mi chutě. :D

4 Papája | Web | 2. listopadu 2016 v 10:45 | Reagovat

[3]:  :D :D

5 Petra a Terka (pirátky) | Web | 4. listopadu 2016 v 15:33 | Reagovat

Vypadá dobře :) a asi i dobře chutnal ;)

6 Denisa | Web | 20. prosince 2016 v 21:06 | Reagovat

Věřím, že to chutnalo i bez originálního receptu :-) a super poznatek štÚdl s ú s čárkou :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.